Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologischherkomst: Nederland — 08 Mar 2022

Bijenwas

Bijenwas

Cera flava

in onze zeep verwerken we: bijenwas van Imkerij de Oase

kwaliteit: biologisch gecertificeerd door Skal

Bijenwas is een vette stof die door bijen wordt geproduceerd. Het wordt door bijen gebruikt om de wanden van de cellen te maken die zich in de bijenraten bevinden. In deze cellen wordt honing opgeslagen en worden jonge bijen opgekweekt en beschermd. Onze bijenwas is afkomstig van de biologische imkerij De Oase en is niet gebleekt of bewerkt. De was heeft daarom de naam cera flava; de naam van gebleekte was, cera alba, is wat bekender.

 

 

Herkomst & gebruik

De was wordt gemaakt door werkbijen. Zij hebben speciale wasklieren aan hun achterlijf. Net uitgescheiden was is licht van kleur, maar wordt geel of bruinig door stuifmeel en propolis.

Bijenwas wordt door imkers vaak gebruikt als hulpmiddel voor nieuwe raten. Onze biologische imker Elmar zorgt ervoor dat hij zijn eigen was hergebruikt of was van andere biologische imkers. Zo komen er geen bestrijdingsmiddelen in de honing of bijenwas terecht. Bijenwas bederft nooit en kan worden verwarmd en hergebruikt.

Bijenwas wordt al heel lang gebruikt als waardevolle grondstof. Een Griekse arts uit de tweede eeuw was de eerste die bijenwas gebruikte in een crème. In cosmetische producten als een crème verhoogt bijenwas de smeerbaarheid. 

 

Zeep met bijenwas: honingzeep

Lees hier onze blog over Imkerij de Oase.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »