Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden. Let op door de drukte rond de feestdagen kan je bestelling langer onderweg zijn dan gebruikelijk.    Meer informatie

Cacao

Theobroma cacao L.

De peulen van de cacaoboom bevatten elk ongeveer 50 zaden, de zogeheten cacaobonen. Na de oogst worden deze een aantal dagen gefermenteerd en vervolgens gebrand. Dan zijn ze klaar om te vermalen en walsen tot cacaomassa. Dit is de basis voor cacaopoeder, cacaoboter en chocola. Cacaoboter is bleekgeel van kleur en wordt gebruikt in chocolade en in ons geval, in zeep.

In cacaoboter zit behalve een hoog gehalte aan verzadigde vetzuren (onder andere stearinezuur en palmitinezuur), ook xanthine, theobromine, flavonoïden, polyfenolen, magnesium en fenylethylamine. Het smelt bij lichaamstemperatuur en heeft de eigenschappen van een zogenaamde emolliens: dat wil zeggen dat het een laagje om je huid legt. Die wordt daardoor zachter en houdt beter vocht vast. Voor onze zeep is vooral die verzachtende, vochtinbrengende eigenschap van belang en daarbij levert het goddelijk romig zeepschuim op.

 

We werken met door SKAL biologisch gecertificeerde, niet-ontgeurde food grade cacaoboter.

Industriële cacaoboter is meestal zijn chocoladerige geur verloren, maar onze boter geurt nog intens naar chocolade en geeft onze chocoladeswirlzeep met name die heerlijke geur.

Daarnaast produceren de Utrechtse chocolademakers van Mesjokke speciaal voor ons van hun fantastische bio Madagaskarcacao een 100% chocolade (gewalste cacaomassa). Dus helemaal zonder toevoegingen (zoals suiker). Hier kun je zien hoe we er zeep van maken.

 

Cacao

De cacaoboom groeit rond de evenaar. In Mexico en Guatemala verbouwde men al in 400 voor Christus cacao. De Maya’s hebben tekeningen achtergelaten van bruidsrituelen en andere religieuze feesten waarbij ze cacao gebruikten. Het werd ook als betaalmiddel gebruikt.
Dat cacao een kostbare stof is kun je ook aflezen aan de Latijnse naam. ‘Theobroma’ betekent 'voedsel voor de goden' en is bedacht door Linnaeus, de grote botanicus. 'Cacao' stamt af van het woord 'cacahuatl' uit het Nahuatl (Azteeks).

Cacaoboter gebruiken we in bloesemzeepboszeepcalendulazeepchocoladeswirlcitruszeepcomfreygroene kleizeephaverscrubhoningzeepkaritézeepkoffiescrubkruidenzeeplavendelzeeporyzaravensararozenzeepscheerzeepshampootayyibahvetiverzeep en ylang ylangzeep en cistuszeep.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »