Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologischherkomst: Sri Lanka/ India — 27 Feb 2022

Citroengras

Citroengras

Cymbopogon citratus

Citroengras is een bekend ingrediënt uit de (Aziatische) keuken en heel goed voor de huid. Het bevordert de spierontspanning en de doorbloeding. De heerlijke geur helpt het zenuwstelsel te versterken en is goed voor het verminderen van stress en bij langdurige vermoeidheid. Een van de werkende stoffen in citroengras, citral, is sterk insectenwerend. Op het moment vindt veel onderzoek plaats naar deze grassoort omdat hij zelfs zijn doeltreffendheid bij malaria en andere kwalen heeft aangetoond.

 

 

Onze etherische citroengrasolie is biologisch en food grade gecertificeerd door de Soil Association en afkomstig uit Sri Lanka en Nepal. 

Citroengras is een tropische grassoort die niet tegen temperaturen onder de 7 graden kan. Hij is familie van de vetiver en de citronella. In India en China werd citroengras al lang geleden toegepast als middel om stress en koorts te verlagen. 


Het bevat veel citral(40-60%)l, maar ook limoneen en andere citrusachtige geurstoffen ( geranial, neral, citral en weinig myrceen, geraniol, geranic acid, nerolic acid, diterpeen, methylheptenon, citronellol, linalol, farnesol, alcohol, aldehyde, linalol, terpineol.

 

Citroengras zit in citruszeepkoffiescrub en schoonmaakzeep.

citroengras cymbopogon citratus

 

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »