Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologschherkomst: Nederland — 26 Feb 2022

Citroenmelisse

Citroenmelisse

Melissa Officinalis L. 

Citroenmelisse is een plantje dat zichzelf moeiteloos vermeerdert in Nederlandse tuinen. Bij ons in het bos groeit het inmiddels ook overal. De bladeren bevatten veel waardevolle stoffen, waaronder citral en citronellal, wat het een frisse, citroenachtige geur geeft en een sterke antibacteriële werking. De bladeren bevatten anti-oxidanten, waaronder de fenolzuren rozemarijnzuur en koffiezuur. Aan zowel de thee als het extract wordt een kalmerende én opwekkende werking toegeschreven vanwege de unieke combinatie van geurstoffen, waaronder de citral. Citroenmelisse kalmeert het hart, verbetert het geheugen en werkt emotioneel stabiliserend. Het wordt gebruikt ter ondersteuning bij slapeloosheid. Uitwendig herstelt citroenmelisse de natuurlijke balans van de gevoelige huid.

 

We telen onze biologische citroenmelisse zelf in het Wickenburghse bos en plukken met zorg de mooiste jonge blaadjes om extracten van te maken.

Karel de Grote verordende de teelt van citroenmelisse al vanwege het gunstige effect op de spijsvertering en de ontsmettende werking; vandaar dat de plant in zoveel kloostertuinen te vinden is. Het ontspannende effect raakte wijd bekend doordat de Karmelieten uit Parijs het in 1611 toevoegden aan het zogeheten 'Karmelietenwater' of 'Melissewater'. Dit huismiddeltje, waarin citroenmelisse wordt gecombineerd met andere kruiden als nootmuskaat, kaneel, citroenschil en koriander, raakte in veel apotheken ingeburgerd als medicijn om spijsverteringsklachten en spanningshoofdpijn te verdrijven.

 

Zeep met citroenmelisse: groene kleizeep.

werfzeep - citroenmelissa

 

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »