Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologischherkomst: Duitsland — 19 Feb 2022

Haver

Haver

Avena Sativa L.

Het rijpe graan van de haver werkt verzachtend en ontstekingswerend. Hierdoor kan haver goed helpen bij eczeem, jeuk, droge en ruwe huid.  
Haverpap (gemalen haver gemengd met warm water) kan bijvoorbeeld als masker gebruikt worden voor een gladdere huid en tegen rimpelvorming. Ook kan havermeel gebruikt worden als natuurlijke scrub, of kun je het toevoegen aan badwater bij last van eczeem of een droge huid.Onze biologisch-dynamische havervlokken met Demeter keurmerk, komen van het Zuid-Duitse familiebedrijf de Spielberger Mühle.

De oprichter stond aan de basis van de biodynamische granenteelt in hun omgeving en ze halen nog altijd de granen uit de directe omgeving, van boerencoöperaties uit Unterland en Kraichgau (deelstaat Baden Württemberg). Omdat hele korrels te hard zouden scrubben, vermalen we het zelf vlak voor het de zeep in gaat.haver

Haver wordt al eeuwenlang gebruikt, als voeding en uitwendig. Al in de 2e eeuw na Christus was haver bijvoorbeeld een belangrijk voedingsmiddel voor mens en paard. In 1825 ontdekte de Duitse chemicus Löwig het element ‘broom’ in haver, waarvan vastgesteld is dat het kalmerend werkt.

Onze haverscrub bevat grofgemalen havermout.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »