Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
herkomst: Portugal/ Utrechtwildpluk — 17 Feb 2022

Helichrysum

Helichrysum

Helichrysum angustifolium

in onze zeep verwerken we: blad en bloemen

kwaliteit: extract van blad en bloemtoppen uit onze eigen tuin

 

Helichrysum is een geslacht met ongeveer 600 soorten bloeiende planten in de familie van de zonnebloem (asteraceae). De planten zijn inheems aan landen rondom de Middellandse Zee en groeit goed op droge, rotsachtige grond. Later werden ze verder verspreid door Europa en vanaf 1815 daar gecultiveerd. In onze Werfzeeptuin in Portugal groeien overal heerlijk geurende struiken van de soort helichrysum angustifolium. We oogsten één keer per jaar, aan het eind van de lente, blad en bloem van een deel van onze planten. Dat levert krattenvol plantenmateriaal op: dit drogen we en hier wordt per zeepbatch extract van getrokken. De geur die daarbij vrijkomt heeft een stro-achtige, rijke honingachtige toon.

Werking

Helichrysum is ontstekingsremmend, wondhelend en regenereert weefsel. Het wordt al lang gebruikt om deze helende eigenschappen (al rond 800 v. Chr.). Een andere eigenschap is dat het bloedstolsels erg goed tegengaat.

 

Groei & bloei

De plant wordt tot 60 cm hoog, heeft grijs-zilveren bladeren en gele geurige bloemen. De bloemen bloeien lang, vaak tot in september. De naam helichrysum komt van het Griekse helios (zon) en chrysos (goud).

 

Zeep met helichrysum: kruidenzeep (en in ons archief: seizoenszeep #15).

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »