Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologisch — 10 Feb 2022

Koffie

Koffie

Coffea arabica

Gemalen koffie is een perfect biologisch afbreekbaar scrubmiddel. Koffie bevat veel antioxidanten en magnesium wat helpt met het tegengaan van veroudering, en het gezond houden van je huid. Daarnaast scrub je dode huidcellen weg, waardoor je huid heerlijk zacht wordt. In onze koffiescrub gebruiken we gemalen Kachalu koffiebonen, van Boot Koffie, koffiebranders uit Baarn. Deze koffiebonen worden biologisch geteeld in Colombia door de boerenorganisatie Kachalu.

De koffie draagt het EKO keurmerk en het Rainforest Alliance/schaduwkoffie keurmerk,

wat inhoudt dat hun koffieplanten in harmonie met hun omgeving worden geteeld en dat de werknemers op de plantages eerlijk behandeld worden.

De Kachalu-community van koffieboeren in Santander dichtbij het plaatsje Oiba startte in 1999. Dit is één van de eerste projecten van de F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie) om biologische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren.

coffea arabica

Kachalu betekent ‘hoop’. De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. In 2004 en 2005 kreeg de Kachalu verschillende eervolle prijzen voor de beste ‘rainforest’ koffie.

Extract van koffie en de gemalen koffiebonen zelf zitten in de koffiescrub.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »