Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologischherkomst: Sri Lanka — 07 Feb 2022

Kruidnagel

Kruidnagel

Syzygium aromaticum L.

Kruidnagelen zijn de nog ongeopende bloemknoppen van de kruidnagelboom. Deze worden gedroogd en geperst voor de winning van kruidnagelolie: een essentiële olie die veel eugenol (70 a 85%) en andere fenolen bevat. Fenolen hebben een ontsmettende en antiseptische werking. Kruidnagelolie wordt traditioneel dan ook gebruikt bij infecties van de huid en in de mond.
Daarnaast kan het als ingrediënt van massageolie op de maag worden gesmeerd bij buikpijn, en bevordert het een gezonde spijsvertering. De geur van de olie, troostend en verwarmend, wordt in de aromatherapie geassocieerd met reiniging en het in beweging krijgen van lichaamsenergie.

De kruidnagelolie die wij gebruiken wordt gewonnen in Madagascar en verwerkt door middel van stoomdestillatie.

Onze olie heeft zowel een biologische als een food grade certificering van de Soil Association.

Al zes eeuwen voor onze jaartelling begon, werden kruidnagelen uit de Molukken naar China verscheept. Ze werden toen vooral gebruikt om op te kauwen voor een aangename adem - dit was verplicht voor iedere Mandarijn die tegen de Keizer sprak.

In de 16e en 17e eeuw lag het monopolie op de kruidnagelhandel bij de VOC. De Nederlandse naam ‘kruidnagel’ is afgeleid van de vorm, die overeenkomt met die van een kleine spijker (nagel).

 

Etherische kruidnagelolie zit in Tayyibah.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »