Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologischherkomst: India — 22 Jan 2022

Rijst

Rijst

Oryza Sativa

Rijst is wereldwijd misschien wel het belangrijkste voedsel. Maar uitwendig heeft het ook fijne eigenschappen: het werkt samentrekkend en ontstekingsremmend en is rijk aan vitamine B. Gedroogde, gemalen rijst wordt bijvoorbeeld als alternatief voor talkpoeder voor babybilletjes gebruikt. Ook wordt rijstwater, water waar rijst in geweekt is, gebruikt als toner. Het verkleint poriën en helpt mee met celvernieuwing. Vergelijkbaar met rijstwater maar anders van receptuur is rijstmelk, een heel fijn verzorgend product voor de huid.

Onze bio-dynamische (en natuurlijk foodgrade) basmatirijst met Demeter keurmerk wordt geteeld in Noord-India. Het komt van een Fairtrade-project waarbij de boeren een dubbele premie krijgen.

Om de rijst in onze oryzazeep te verwerken maken we er zelf rijstmelk van. We koken rijst in water en pureren het vervolgens tot romige melk; klaar om in de zeep te gebruiken. 

Rijst kent haar origine in China en India, later werd het ook in Oost-Afrika, Amerika en Syrië geïntroduceerd. Naast vitamine B is rijst ook rijk aan mineralen, waaronder magnesium, ijzer en calcium.

Rijstmelk zit in oryza.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »