Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologischherkomst: Tunesië — 20 Jan 2022

Rozemarijn

Rozemarijn

Rosmarinus Officinalis L.

Rozemarijn, in het Latijn zo mooi 'zeedauw' genoemd (rosmarinus), werkt ontstekingswerend en pijnstillend door o.a. rozemarijnzuur. Mede door camphor werkt het spierontspannend en verbetert de huiddoorbloeding. Hierdoor kan het helpen bij reumatische pijnen, kneuzingen en bij vermoeide spieren. Daarnaast stimuleert het de haargroei en helpt het tegen roos. De etherische olie werkt opwekkend en verhoogt de concentratie.

Onze etherische rozemarijnolie wordt via stoomdestillatie verkregen uit de bloeiende toppen van de plant en is biologisch en food grade gecertificeerd door de Soil Association. De olie komt uit Spanje.

rozemarijn

Rozemarijn wordt al eeuwenlang als een krachtig kruid beschouwd. De Grieken en Romeinen dachten dat ze zou beschermen tegen boze geesten, en gebruikten daarnaast kransen van rozemarijn omwille van de concentratie- en geheugenverbeterende eigenschappen. Tijdens pestepidemieën werden zakjes met rozemarijn om de hals gehangen, en werd er rozemarijn verbrand in ziekenhuizen om de lucht te ontsmetten.

Rozemarijn komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa.

Rozemarijn zit in comfreygroene kleizeephoningzeep en kruidenzeep.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »