Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologischherkomst: Europa — 18 Jan 2022

Salie

Salie
Salvia officinalis L.

 

Echte salie is een ontzettend krachtige, heilzame plant. De etherische olie van salie werkt mild antisceptisch, antibacterieel en schimmelwerend, voornamelijk door de ketonen in de olie. Het werkt wondhelend, samentrekkend en ontstekingswerend door de looistoffen (salviatannine) en ketonen. Daarnaast remt het overdreven talgsecretie. Salie is dus een erg fijn kruid bij wondjes, insectenbeten, eczeem, acne en vette huid.

Onze etherische salieolie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren van de salie. De salie wordt gecertificeerd biologisch (The Soil Association) geteeld in Engeland en is van food grade kwaliteit.

werfzeep - salie
De naam ‘salvia’ is afkomstig van salvare (redden), salvere (genezen) of salvia (genezende plant/heilzaam kruid) duidelijk dus dat het al eeuwen bekend staat als bijzondere plant. In de 12e eeuw werd zelfs beweerd dat men met echte salie in de tuin het eeuwig leven had. Thee van echte salie kan helpen bij tand- en keel ontsteking (gorgelen), ook helpt het bij allerlei vrouwenkwalen omdat het door fyto-oestrogenen helpt met het hormonale evenwicht.

Salie zit in: honingzeep

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »