Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
Tea Tree

Melaleuca Alternifolia

Tea tree staat bekend als goedwerkend middel bij vette en onzuivere huid, en dat is niet zonder reden. Het heeft een weerstandverhogende, ontstekingsremmende en antiseptische werking. Deze eigenschappen helpen niet alleen bij onzuivere huid, ook bij schimmelinfecties en andere ontstekingen, bijvoorbeeld van het tandvlees. Er zijn dan ook erg veel producten met deze olie, waaronder crème, shampoo, tandpasta en dus zeep.

De tea tree bomen waar onze etherische olie vandaan komt worden biologisch geteeld in Australië, waar de boom origineel ook vandaan komt. Via stoomdestillatie van de bladeren wordt de olie verkregen.

werfzeep tea tree

De tea tree, ook wel theeboom in het Nederlands, dankt haar naam aan Britse zeevaarder James Cook, die de sterk geurende bladeren gebruikte om thee van te maken. De tea tree is overigens niet familie van de echte theeplant; de camellia sinensis. De antibacteriële en schimmeldodende werking van de tea tree kan voor een belangrijk deel worden toegeschreven aan terpineen-4-ol. Tea tree is verwant aan de cajeput, waarvan de olie ook terpineen-4-ol bevat.

Tea tree zit in: groene kleizeep.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »