Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologischherkomst: Madagascar — 03 Jan 2022

Ylang ylang

Ylang ylang

Cananga odorata
in onze zeep verwerken we: etherische olie uit de bloemen
kwaliteit: gecertificeerd biologisch door de Soil Association en food grade

Etherische ylang ylangolie komt uit stoomdestillatie van de bloemen van de cananga boom. Deze bomen worden geteeld op Madagascar en de Comoren. De olie is van gecertificeerd biologische afkomst (Soil Association) en is 'complete grade', wat inhoudt dat het een mengsel is van meerdere uren destillaat. Samen vormen deze destillaten een zo compleet mogelijke etherische ylang ylangolie.

 

Werking

Ylang ylang, met haar prachtige intense geur, wordt erg veel gebruikt in parfums en aromatherapie. De exotische geur werkt kalmerend en bloeddrukverlagend voor het lichaam, voor de geest werkt het opwekkend. Ook zou het werken als afrodisiaca. Op je huid helpt het met het reguleren van de talgproductie.

Groei & bloei

De cananga boom komt oorspronkelijk van de Filipijnen en Indonesië. Tegenwoordig wordt de cananga voornamelijk geteeld in Madagascar, Polynesië, Melanesië, Micronesië en de Comoren. Etherische olie van ylang ylangbloemen ruikt zwaar en zoet, en een vleug bloemig. Het heeft iets weg van hyacint, neroli en jasmijn, het wordt ook wel eens 'the poor man's jasmine' genoemd.

Zeep met ylang ylang: bloesemzeepkruidenshampoooryzaylang ylangzeep, zepen op maat: Savannezeep en Burgers' Zoo Bushzeep

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »