Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Madagascar/ Sri Lanka — 01 Jan 2022

Zwarte Peper

Zwarte Peper

Piper nigrum

Zwarte peper kennen we natuurlijk uit de keuken, maar het is ook een waardevol ingrediënt voor onze huid. Zwarte peper bevat veel piperine, waardoor het verwarmend werkt. Zwarte peperolie wordt hierdoor ook wel gebruikt bij Ayurvedische massages. Door de verwarmende werking kan het helpen bij spierpijn, reumatische pijn en bijvoorbeeld winterhanden en -voeten. Daarnaast stimuleert de geur het centrale zenuwstelsel en bevordert het alertheid. Bij inname helpt zwarte peper met het opnemen van voedingsstoffen uit andere kruiden en specerijen, het wordt bijvoorbeeld vaak gecombineerd
met kurkuma.

Onze etherische zwarte peperolie komt uit Madagaskar en is biologisch en food grade gecertificeerd door de Soil Association. Het wordt met stoomdestillatie uit de verpulverde vruchtjes gewonnen.

Peper is aangetroffen in oude Indiase geschriften in het Sanskriet, waar het 'pipali' genoemd werd. De peperplant is een slingerplant en kan wel 15 meter hoog worden. De besjes groeien in trosjes die op verschillende manieren kunnen worden verwerkt. Om zwarte peper te krijgen worden de onrijpe groene bessen geoogst en gedroogd. Door het drogen kleuren ze zwart en wordt de buitenkant rimpelig, en is het klaar voor gebruik in de keuken of om etherische olie van te maken. 
Bij witte peper worden de onrijpe bessen geweekt in water, waardoor ze gaan gisten. De bessen barsten open en zo komt de korrel tevoorschijn, die vervolgens goed gewassen wordt. De witte korrels zijn dan even groot als zwarte peperkorrels. 

werfzeep - peper

Etherische zwarte peperolie zit in ravensara en tayyibah.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »